Ylang Ylang eterisk olja 10 – 50 ml

117.00kr310.00kr

Latinskt namn: Cananga Odorata.
Del av växten som används: Blommor.
Extraktionsmetod: Ångdestillation.
Ursprungsland: Camores.
Ursprung (tillverkningsland): Storbritannien
Mått: 2,5 × 6 cm – 10 ml, 3,5 x 9,5 cm – 50 ml (brun glasflaska)
Ylang Ylang: MSDS (säkerhetsdatablad)
Ylang Ylang: IFRA (conformity certificate)
Fri frakt

Ylang Ylang är ett stort träd som härstammar från de östliga delarna av världen som Malaysia, Filippinerna och Indonesien. Dess gula blommor är starkt doftande och har långa slingrande kronblad. Den eteriska oljan som framställts av den finns i överflöd och är därför den billigaste men är mycket gynnad för sin doft i parfym- och kosmetikaindustrin och används också i livsmedelsindustrin idag.

Enligt vetenskapen är ylang-ylang eterisk olja en mental stimulant. Däremot anser aromaterapiens värld denna olja som en av de bästa för att koppla av sinnet och kroppen. Bara genom att lukta anses den hjälpa till att sänka blodtrycket. Att ta ett bad med oljan eller använda det i en massageolja förbättrar naturligtvis avkopplingsupplevelsen. Det används för att lindra stress, depression, chock eller ångest. När den används som en hårtonic, antas den balansera oljeproduktionen. Observera; Höga koncentrationer av ylang ylang kan orsaka huvudvärk eller illamående.

Ylang Ylang betyder blommornas blomma i Malay och var traditionellt tänkt som ett afrodisiakum och en avkopplande doft, så blommorna i detta träd ströddes på äktenskapssängen till ett nygifta par i Indonesien. Muslimska kvinnor brukade bränna denna olja för att ge doft till sina harems, den del av palatset som är reserverat för kvinnor. I Kina användes doften för att rena mandarinens kläder. Ylang Ylang eterisk olja har varit förknippad med parfymer och avkoppling under lång tid.

Nollställ